28 mei 2016

​Start werkzaamheden Louis Davidsstraat

Zoals eerder dit jaar aangekondigd wordt de Louis Davidsstraat heringericht. Komende maandag, 30 mei, start aannemer De Bie met het eerste deel van de straat. Tot 1 augustus 2016 wordt gewerkt aan het deel vanaf het Raadhuisplein tot en met de aansluiting van de Schoolstraat. Hierbij worden ook de nutsvoorzieningen van de nieuwbouw aangesloten.

Overlast
Dat de werkzaamheden tot enige overlast gaan leiden is helaas onvermijdelijk. Het deel van de straat tussen het Raadhuisplein en de Schoolstraat zal in die periode geheel zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Er kan in die periode ook niet worden geparkeerd in dat deel van de weg. Er wordt geborgd dat alle woningen en winkels te voet bereikbaar blijven. Uiteraard wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten. Tijdens de werkzaamheden volgt de bus de alternatieve route over de Hogeweg. Daar is ook de eindhalte. De huidige bushaltes aan de Prinsesseweg (Busweg) zijn gedurende de werkzaamheden buiten gebruik.

Omdraaien rijrichting Grote Krocht en Kleine Krocht
Tijdens de afsluiting van de Louis Davidsstraat wordt de rijrichting voor gemotoriseerd verkeer van de Grote Krocht weer tijdelijk omgedraaid, dus vanuit het Raadhuisplein naar de Hogeweg toe. Dit wordt gedaan om de route ‘centrum uit’ gemakkelijker te maken. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond zal de huidige rijrichting weer worden hersteld. Ook de rijrichting voor de Kleine Krocht wordt tijdelijk omgedraaid.

Foto: Google EarthDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email