26 mei 2016

Aspergetaart met Old Amsterdam

Asperges gecombineerd met kaas is een ware smaaksensatie. In dit recept worden groene en witte asperges gecombineerd, hetgeen een smaalvol plaatje oplevert. De Old Amsterdam moet echt wel de oude variant zijn.

 


 

Ingrediënten:
mix van ± 250 gr. groene asperges en witte asperges,
4 vellen diepvries filodeeg, ontdooid,
40 g boter, gesmolten,
4 eieren,
200 ml crème fraîche,
½ tl verse tijmblaadjes,
150 g Old Amsterdam, geraspt,
nootmuskaat.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de witte asperges vanaf de kop en snijd 1-2 cm van de onderkant af. Blancheer de asperges ± 3 minuten in ruim kokend water, spoel ze koud en laat uitlekken. Bekleed de bodem van een ingevette quichevorm van Ø 24 cm met 4 grote, met boter bestreken filodeegvellen. Meng de eieren, crème fraîche, tijm en de helft van de kaas en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Strijk een laagje kaasmengsel over de bodem, verdeel de asperges erover en schenk de rest van het kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in ± 20 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven. Zowel warm als koud een traktatie!



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email