13 mei 2016

Eredivisie tennis gaat weer van start

Zaterdag, 21 mei, gaat de Eredivisie Gemengd van de KNLTB weer van start. Vorig seizoen is Tennisclub Zandvoort kampioen geworden door in de finale Leimonias te verslaan. Door dit kampioenschap mag TCZ nu de finale in eigen huis organiseren. Die staat vastgesteld voor 4 en 5 juni.
 


Het kampioensteam van Tennisclub Zandvoort 2015

TCZ begint op 21 mei met een thuiswedstrijd tegen het Haagse LTC Leeuwenbergh. Het Zandvoortse team is weinig veranderd ten opzichte van 2015. De sterkste dames zijn nog steeds Cindy Burger en Lesley Kerkhove, respectievelijk de nummers 171 en 172 op de wereldranglijst. De coaches Hans Schmidt en Dick Suijk beschikken bij de mannen over Scott en Tallon Griekspoor en de Belg Kristof Vliegen; Kevin Griekspoor, tweelingbroer van Scott, zal dit jaar geen deel meer van het team uitmaken vanwege een zware blessure. Vliegen was ooit de nummer 30 van de wereld, maar maakt inmiddels carrière in de Belgische horeca. Scott Griekspoor won in april het Future-toernooi in Bahrain.

Zandvoort zal zich bij de eerste vier na de halve competitie moeten voegen om aan de play-offs, op eigen park, deel te mogen nemen. Dat zal niet gemakkelijk zijn maar zeker niet onmogelijk. De competitiewedstrijden gaan over 2 dames single-, 2 heren singel- een damesdubbel en een herendubbel partijen.

TCZ zal twee tribunes bouwen rondom de twee hoofdbanen, die 800 toeschouwers kunnen herbergen. De beide play-off en finale dagen beginnen, net als alle competitiewedstrijden, de wedstrijden om 12.00 uur. De entree tot tennispark De Glee is op beide dagen gratis!

Programma Tennisclub Zandvoort:
zaterdag 21 mei: TCZ – Leeuwenbergh
zondag 22 mei: Leimonias – TCZ
woensdag 25 mei: TCZ – ALTA
zaterdag 28 mei: Lobbelaer – TCZ
zondag 29 mei: TCZ – Salland
dinsdag 31 mei: Rapiditas - TCZ
donderdag 2 juni: TCZ – Naaldwijk.
zaterdag 4 en zondag 5 juni: play-offs tennispark De Glee, Zandvoort

Foto: Richard VissersDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email