12 mei 2016

Waterkerssalade met aardbeien, avocado en noten
‚Äč
Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen

Het is nu nog lekker weer maar dit weekend wordt het een stuk frisser. Toch een zomers lunchgerecht want dat warme weer komt zeker terug. Een mooie combinatie van zoet, hartig en knapperig. En nog vegetarisch ook!

Ingrediënten:
150 gram aardbeien
2 avocado’s,
150 gram waterkers, jonge spinazie of rucola,
75 gram pecannoten of walnoten.

Bereiding:
Maak de aardbeien schoon en snij ze in kwarten. Maak de avocado’s schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel de avocado met één eetlepel citroensap. Verdeel de waterkers, spinazie of rucola over vier borden. Klop een dressing van de rest van het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper. Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan. Verdeel de avocado, aardbeien en pecannoten over de waterkers en sprenkel de dressing er over.

Staat vegetarisch niet in je woordenboek? Doe er dan wat uitegbakken stukje gerookt spek of gerookte kip doorheen. En een dressing? Olijfolie, scheutje aardbeienlimonadesiroop, wat limoensap en op smaak maken peper en zout (beide uit de molen uiteraard!). Smullen maar!



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email