10 mei 2016

​Succes voor Burgernet in Zandvoort

Maandag heeft Burgernet een mooi resultaat in Zandvoort geboekt. Een 78-jarige man werd vanaf de boulevard Barnaart vermist. Door de social media is hij vrij snel weer teruggevonden.

Via Burgernet werd verzocht om naar hem uit te kijken. Een oplettende Burgernet-deelnemer meldde dat zijn vrouw een man met het signalement had zien lopen in de omgeving van de Agathakerk aan de Grote Krocht. De man liep Zandvoort uit via de Haarlemmerstraat. Dankzij deze nuttige tip was het voor de politie mogelijk om de vermiste man terug te vinden!

Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers. Aanmelden bij Burgernet kan via www.burgernet.nl.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email