10 mei 2016

Zandvoortse scouts gaan naar landelijke wedstrijd

Een team van Scouting Stella Maris–St. Willibrordus is afgelopen weekend tweede geworden tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) van de regio Haarlem. Door deze tweede plaats mogen zij in het Pinksterweekend naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Alleen de op de eerste twee plaatsen geëindigde teams, worden uitgezonden naar de wedstrijden die in Baarn georganiseerd worden.

De RSW worden al sinds 1927 georganiseerd. Het heeft de Zandvoortse scoutinggroep bijna 15 jaar gekost om dit resultaat voor elkaar te krijgen. Er doen ongeveer 100 kinderen van de leeftijd 11 tot en met 15 mee. Op de LSW worden de scouts beoordeeld op schoon en veilig kamperen, op routetechnieken zoals gebruik van een kompas en GPS-apparatuur,  koken, kennis van EHBO en samenwerking. Natuurlijk staat plezier en avontuur op de eerste plaats.

De Zandvoorters Loet Bluijs, Ian Marquer Garcia, Rick Mudde, Zachariah Boyden en Sem Meeder hadden dit mooie resutaat niet verwacht. “Het was erg leuk, en we hebben weer veel nieuwe ervaringen opgedaan. Natuurlijk hadden we nooit verwacht tweede te worden”, zei een stralende Ian na afloop. Alle vijf zijn ze zichtbaar trots dat ze namens de Stella Maris-St. Willibrordus groep naar de Landelijke Scouting Wedstrijden mogen.

Scouting Stella Maris - St. Willibrordus bestaat al sinds 1945 en tot de dag van vandaag zijn ze met plezier actief. De enthousiaste vrijwilligers staan elke week paraat en hebben altijd iets leuks op het programma. Er zijn 9 speltakken voor de leeftijden 5 t/m 25 jaar. Deze speltakken doen allemaal hele unieke programma’s. Meer informatie vindt u op:  www.wilste.nl.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email