08 mei 2016

Twee fietser met elkaar in botsing

Twee wielrenners zijn vanochtend op een fietspad van Zandvoort naar Noordwijk met elkaar in botsing gekomen. Ze raakten allebei zo ernstig gewond dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis moesten worden gebracht.

Een 53-jarige Velsenaar was er het ergst aan toe. Hij is met onbekende verwondingen in de opgeroepen traumahelikopter naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam gevlogen. Het andere slachtoffer is een 49-jarige Amsterdammer. Hij raakte minder zwaar gewond, maar moest toch naar het ziekenhuis.

Het is zeker niet alledaags dat een gewonde met een traumahelikopter vervoerd wordt. Normaal gesproken komt een team met de helikopter naar een ongeval voor de allereerste hulp, zodat een gewonde met een ambulance naar een ziekenhuis kan worden vervoerd. Mocht de plaats van het ongeval goed bereikbaar zijn, dan komt de ambulance in beeld en kan de patiënt over de weg naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie tast nog in het duister over de oorzaak van de botsing. Uit onderzoek zal dat moeten blijken.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email