08 mei 2016

Helaas was het weer eens raak...

Een alerte passant zag zaterdagmiddag een zwarte, compleet afgesloten, auto met daarin een hond al geruime tijd in de Brederodestraat in de brandende zon geparkeerd staan.

De wandelaar bedacht zich geen moment en alarmeerde de politie. Op het moment dat de hermandad ter plaatse kwam maakte de hond een versufte indruk. De agenten bedachten zich geen moment en sloegen direct een raam in. De met spoed opgetrommelde dierenambulance heeft zich vervolgens over de hond ontfermt waarna hij is overgebracht naar het dierenasiel Zandvoort.

Laat uw dieren niet achter in uw auto als die bij hoge temperaturen in de volle zon staat. Binnen de kortste keren is de temperatuur opgelopen tot boven de 60°C. en ontstaat er voor een dier een levensbedreigende situatie. “Wij zullen ons altijd en direct bekommeren om het dier en zullen indien nodig, zonder enige twijfel en terughoudendheid, een ruit inslaan. Daarnaast zult u strafrechtelijk vervolgd worden en tevens aansprakelijk gesteld worden voor alle kosten die dierenambulance, dierenarts en opvang berekenen”, aldus een woordvoerder van de politie. U bent dus gewaarschuwd!

Foto: politie ZandvoortDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email