26 april 2016

​Opnieuw Blauwe Vlag voor Zandvoort

Deze week heeft de gemeente Zandvoort opnieuw een Blauwe Vlag in ontvangst mogen nemen. Deze vlag is vooral in het toerisme heel belangrijk want die geeft aan dat Zandvoort een veilig strand heeft dat ook nog eens goed schoon is. Zandvoort heeft de vlag nu 26 jaar in successie mogen ontvangen, waarschijnlijk de langste reeks in Nederland!


De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Het doel van het Blauwe Vlag-programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

Met name Duitsers zijn zeer gecharmeerd van de Blauwe Vlag en het is voor onze oosterburen een pré om naar een plaats, die de vlag mag voeren, op vakantie te gaan. Het was de bedoeling dat de vlag dinsdag feestelijk gehesen zou worden. Dat ‘feestje’ ging helaas door de storm niet door. Wethouder Challik was wel bereid om met de vlag in de hand op de Rotonde te poseren. Hierboven ziet u het resultaat.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email