26 april 2016

​Expositie foto’s Groot Bentveld

De schitterende expositie van in het Zandvoorts Museum, die gelijk met de overzichtstentoonstelling van het werk van Frans Molenaar is geopend, is een eerbetoon aan een van de bewoners van landgoed Groot Bentveld: de zeer begaafde kunstschilder, tekenaar en graficus Wim Steijn. Fotograaf Conno du Fossé heeft dat tijdbeeld prachtig in zwart/wit en in kleur vastgelegd.

Vanaf 1948 woonde Steijn en zijn vrouw Janna in een deel van de rechter zijvleugel van het landgoed. Janna was in dienst van de toenmalige eigenares van Groot Bentveld. Na haar overlijden hertrouwde Wim met Ger die voor hem, net als zijn eerste echtgenote Janna, een grote steun was. Het is het verhaal van een mens en zijn naasten, in gevecht met de heftige afwisseling van  stemmingen: van depressief en niets kunnen doen tot alleen maar bezeten zijn en hard werken.

De tentoonstelling van de schitterende foto’s van Du Fossé is tot 19 juni te bezichtigen. Het Zandvoorts Museum, aan de Swaluëstraat 1 in Zandvoort, is geopend op woensdag tot en met zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Meer informatie vindt u op www.zandvoortsmuseum.nl
 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email