25 april 2016

Meer dan 9000 kinderen, afkomstig van basisscholen door het hele land, deden mee aan het schoolevenement Word een Waterheld”. Ook de kinderen van OBS Hannie Schaft hebben zich ingezet voor leeftijdgenootjes in Afrika en Azië.

Stel je voor dat je moet leven zonder schoon drinkwater om te koken, drinken, of je handen te wassen. Voor veel kinderen in ontwikkelingslanden is dit de dagelijkse realiteit. Om schoon drinkwater ook voor hen toegankelijk te maken, haalden de kinderen van OBS Hannie Schaft geld op tijdens het evenement ‘Word een Waterheld’. Dit initiatief is georganiseerd door Simavi als sportieve invulling tijdens de Koningsspelen. Het evenement bestond uit drie onderdelen. Naast het inzamelen van sponsorgeld, bestond het programma uit een kennisoverdracht en een sportief waterparcours.

Met een online kennisquiz, gepresenteerd door Simavi ambassadeur Dieuwertje Blok, hebben de leerlingen van groep 1 tot en met 8 spelenderwijs hun kennis over water vergroot. Na het sportieve waterparcours gingen de kinderen als Waterheld naar huis met een mooi persoonlijk certificaat.

Met de opbrengst van ‘Word een Waterheld’ dringt Simavi het aantal door vervuild water veroorzaakte ziektes, zoals diarree onder de schoolkinderen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azië terug.
De kinderen hebben zich hiervoor met veel plezier ingezet.

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email