13 april 2016

Penne rigate met gerookte zalm, citroen en rucola

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

​​

 

Ingrediënten:
75 g penne rigate,
50 g roomboter,
1 bekertje crème fraîche (125 ml),
geraspte schil van 1 citroen of limoen,
200-250 g gerookte zalm, in reepjes,
75 g rucola,
100 g geschaafde Parmezaanse kaas.

Bereiding:
Zet water op voor de pasta en kook de pasta beetgaar. Verwarm de borden voor. Smelt de boter voorzichtig en roer er dan op heel laag vuur de crème fraîche en citroenrasp door. Laat even sudderen tot de pasta klaar is. Giet de pasta af. Roer er snel eerst de citroensaus door, dan de zalm en ten slotte de rucola. Schep op de warme borden. Maal er peper over en geef de Parmezaanse kaas erbij.

Variatietip:
Penne rigate met gerookte zalm en spinazie: vervang de rucola door spinazie.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email