06 april 2016

Variatie op uiensoep

Een soep met de typische smaken van het Midden-Oosten, zoals pikante specerijen en verse munt is de Perzische uiensoep met munt, een variatie op ‘onze’ uiensoep. Deze soep is geschikt voor elk seizoen en perfect als lichte maaltijd in de zomer of als verwarmend en aromatisch voorgerecht in de winter, maar ook in de lente is ze zeker niet te versmaden.

Perzische uiensoep met munt

Voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 grote uien, in dunne plakken gesneden,
2 theelepels suiker,
1/2 theelepel kurkuma (geelwortel),
1⁄4  theelepel kaneel,
1⁄4  theelepel kardemompoeder,
2 eetlepels bloem,
1 liter kippenbouillon (of runderbouillon),
3 eetlepels citroensap,
3 eetlepels limoensap,
2 eetlepels fijngehakte verse munt.

Bereiding:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan met een dikke bodem. Voeg de ui, de suiker, de geelwortel, de kaneel, de kardemom en 4 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en smoor het mengsel, regelmatig roerend, op halfhoog vuur tot het vocht is verdampt en de uien zacht en goudbruin zijn. Schep de bloem door het uienmengsel en blijf op laag vuur circa 2 minuten roeren. Roer, scheut voor scheut, de kippen(runder)bouillon door het mengsel en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken. Meng het citroensap met het limoensap, roer het mengsel door de soep en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken. Roer de munt kort voor het serveren door de soep. Serveer met naanbrood en knoflookboter.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email