02 april 2016

Muur op het Van Fenemaplein wordt wit

Vrijdag is een groepje vrijwilligers onder leiding van Hilly Jansen van start gegaan met het verven van de blauwe muur van het voormalige Dolfirama. Ook wethouder Gert-Jan Bluijs stak de handen uit de mouwen en schilderde lekker mee. Het schilderen van de muur is een van de maatregelen die de gemeente neemt in de aanloop naar een structurele verbetering van de uitstraling van de boulevard.

Naast het opknappen van de muur plaatst de gemeente nog voor de zomer palmbomen en kiosken in dat deel van de boulevard. Ook wordt er extra duin aangelegd. Khaleb, een vluchteling uit Syrië die sinds kort in Zandvoort woont, was een van de vrijwilligers. Hij is erg enthousiast. In het Engels vertelt hij dat hij heeft aangegeven graag mee te willen doen aan vrijwilligersprojecten in Zandvoort. Ook zijn taalcoach doet mee. Tevens is vanuit De Verbeelding, en project van de gemeenten Zandvoort en Heemstede met als doel om inwoners met een beperking dichtbij de eigen woonsituatie, een zinvolle dagbesteding te geven gericht op doorstroming naar de arbeidsmarkt, ondersteuning gekomen.

Heb jij ook zin om lekker te gaan schilderen in het voorjaarszonnetje? Meld je dan aan als vrijwilliger, er wordt nog steeds naar vrijwilligers gezocht! Zaterdag wordt er verder gegaan met het schilderen van de muur. Het Zandvoorts Museum coördineert de metamorfose. Je kunt je aanmelden bij beheerder Hilly Jansen via e-mail: h.jansen@zandvoort.nl of tel. 06-13427671. Samen maken we Zandvoort een mooie bruisende badplaats.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email