24 maart 2016

Kermis op Circuit Park Zandvoort

Het college van B&W van Zandvoort heeft besloten om kermis toe te staan op het parkeerterrein van het Circuit Park Zandvoort. Deze zal van dinsdag 19 tot en met zondag 24 juni 2016 plaatsvinden. De afgelopen jaren was de kermis op het Badhuisplein en de Boulevard de Favauge.

Na evaluatie van de kermis is samen met een aantal omwonenden, de kermisexploitant en de gemeente onderzocht of er een alternatief evenement op deze toeristische locatie kon blijven bestaan, op zo een wijze dat overlast voor omwonenden zou worden beperkt. Hieruit is het Kids Funpark ontstaan, dat het afgelopen jaar bij wijze van proef op het Badhuisplein heeft gestaan.

In het najaar van 2015 is het Kids Funpark geëvalueerd. Met de uitkomsten daarvan is de gemeente met verschillende kermisexploitanten in overleg gegaan om de mogelijkheden te bekijken. Daarbij heeft een nieuwe exploitant voorgesteld in 2016 een kermis te organiseren op het parkeerterrein van het Circuit Park Zandvoort. Daaraan heeft het college van B&W onlangs goedkeuring verleend. De afgelopen jaren heeft de kermis op draagvlak kunnen rekenen binnen het gemeentelijke bestuur en ondernemend Zandvoort. Het behouden van de jaarlijkse zomerkermis is dan ook wenselijk. Om de kermis op het circuit onder de aandacht te brengen, komt er een week voorafgaand en tijdens de kermis één attractie op het Badhuisplein. Dit wordt waarschijnlijk een nostalgische draaimolen. Bovendien komt er een toeristentreintje dat bezoekers van het centrum naar Circuit Park Zandvoort en terug brengt. Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email