16 maart 2016

In de serie richting een paasdiner deze week een visrecept. Eigenlijk heeft Nederland geen traditie voor een paasdiner. De Zandvoortse Courant doet u hierbij een lekker en feestelijk visrecept cadeau, dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is. Smakelijk eten!
​​


 

Zalmfilet uit de oven met granaatappelpitjes
Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
2 roze grapefruits, gehalveerd,
2 el bruine basterdsuiker,
1 grote stuk zalmfilet van ca. 800 g, met vel,
4 eetlepels za’atar (een kruidenmix van Jonnie Boer verkrijgbaar in de supermarkt),
25 g roomboter,
500 g zoete aardappel, schoongeboend,
1 tl gemalen kaneel,
3 el ahornsiroop,
grof zeezout,
3 eetlepels granaatappelpitjes.

Bereiding:
Verwarm de grill op de hoogste stand en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd van elke grapefruit 2 flinke kapjes zodat er een schijf van het midden overblijft. Snijd met een scherp mesje de vliesjes tussen de partjes grapefruit uit. Bestrooi de grapefruitkapjes met suiker en zet ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Plaats ze onder de hete grill en laat de suiker karamelliseren. Haal eruit en laat ze afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 180 °C. Snijd de zoete aardappels in plakjes. Schep ze in een grote kom samen met de kaneel, ahornsiroop en wat grof zeezout. Leg in een braadslede en zet 30 minuten in de oven. Leg de zalm met het vel aan de onderzijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp de overgebleven schijven grapefruit uit boven de zalm uit en bestrooi met de za’atar. Snijd de boter in blokjes en verdeel ze over de zalm. Laat 15-20 minuten in de oven garen en serveer op een mooie schaal met de grapefruits en de zoete aardappelplakjes en bestrooi het geheel met granaatappelpitjes.

Serveer er pommes gratin en jonge bospeen bij.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email