16 maart 2016

Café Koper wordt een eetcafé

Café Koper, Kopertje in de volksmond, gaat vanaf komende zaterdag een eetcafé worden. Een aantal gerechten werden afgelopen zomer al geserveerd maar in het najaar werd dat gestopt. Gasten vroegen naar bepaalde gerechten maar stootten hun neus. Vanaf vrijdag 18 maart staan die regulier op de menukaart.

door Joop van Nes jr.

Afgelopen zaterdag was de ultieme test. Een aantal vaste gasten werd uitgenodigd om te komen ‘proefeten’ en ik mocht aanschuiven. Het moet gezegd, het eten was voortreffelijk van smaak. Natuurlijk moeten er een aantal details opgelost worden, dat is altijd bij het opstarten van een (nieuwe) menukaart maar in de kern van de zaak is de smaak toch wel het meest belangrijk. En dat zat absoluut goed.

Ik koos als voorgerecht, ‘Kleine gerechten’ genaamd, voor ‘Gamba’s Serranoham’ (€ 7,50), en dat bracht een aangename verrassing. Het gerecht werd geserveerd aan twee stokjes met de gamba’s gebakken en omwikkeld met Serranoham en geserveerd met kruidenboter. Met name een zeer aangenaam ‘zoetje’ kon ik niet thuis brengen en dat is het uitproberen zeker waard. Als hoofdgerecht wilde ik graag, van de ‘Grote gerechten’, de Koper Hamburger (€ 12,50) proeven. Een toch wel moeilijk gerecht als je het zelf maakt en je moet onderscheiden van andere restaurants/eetcafés in Zandvoort. Het werd een zware bevalling om het hele gerecht te verorberen maar aan de smaak heeft dat niet gelegen. Een flinke burger tussen een geroosterd broodje en geserveerd met gebakken ui, sla, augurkjes, Cheddar-kaas, gebakken spek en een gebakken eitje. Apart werden daar mayonaise en ketchup bij op tafel gezet. Met de op het bord geserveerde friet kon ik het niet eens zijn, maar als daar een filosofie achter zit, moet het kunnen. Ook een beetje kleur op het bord miste ik, daar moet aan gewerkt worden. De misschien wel de topper van de avond was uit de ‘afdeling’ ‘Zoet en Lekker’ de ‘Homemade Cheescake’ (€ 4,50), gemaakt met frambozen en witte chocolade, geserveerd met een flinke dot slagroom (voor mij zonder), als dessert. Een dessert is normaal gesproken niet aan mij besteed, dat is genoegzaam bekend, maar dit was een geweldig smaakvol gerecht. Een behoorlijke punt kwarktaart die perfect van smaak en frisheid was. Een echte topper als afsluiting van een prima maaltijd!

Rondom mij zaten de andere gasten te smullen van een aantal ‘proeverijen’ (klein € 11,50 of groot € 17,50). Een bord gevuld met van alle het lekkers dat de chef aan andere gasten serveert. De geluiden spraken boekdelen en te horen was hoe smaakvol alles was. De menukaart van café Koper is een kleine maar dat hoort bij een eetcafé. Als het, nogmaals, maar smakelijk is. En daar slaagde de keukenbrigade met vlag en wimpel voor!

De keuken van café Koper (op het Kerkplein) is geopend van 17.00 tot 21.30 uur en is ’s zomers 7 dagen in de week geopend. Buiten het seizoen is de keuken op maandag, dinsdag en woensdag gesloten. Buiten die tijden kunt u voor de lekkere trek kiezen uit een groot assortiment bitter- en borrelgarnituur.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email