13 maart 2016

​Vermist meisje gezond weer teruggevonden

Een meisje van 7 jaar dat zaterdagmiddag enige tijd werd vermist vanaf het strand van Bloemendaal, is vroeg in de avond in goede gezondheid in strandpaviljoen Tijn Akersloot aan de boulevard Paulus Loot in Zandvoort teruggevonden, 5 kilometer verderop.

De strandpolitie meldde dat reddingsbrigades van Zandvoort en Bloemendaal en een politiehelikopter zaterdagmiddag betrokken waren bij de grootscheepse zoekactie naar het kind. De bedrijfsleider van Beachclub Fuel in Bloemendaal, waar het meisje aanvankelijk werd vermist, meldde dat ze mogelijk spelend op het strand verdwaald is geraakt en vervolgens richting Zandvoort is gewandeld.

De beide reddingsbrigades  zochten met diverse voertuigen actief mee op het strand en de boulevards. Een motorrijder van politie IJmond zocht mee op de fietspaden en parkeerplaatsen. Omdat een groot gedeelte van het strand en de duinen erg onoverzichtelijk zijn, zocht de politiehelikopter eveneens mee. Tevens werden door het zoekende medewerkers van het strandpaviljoen bij de overige strandpaviljoens gezocht. Een van agenten trof het meisje uiteindelijk rond 18.30 uur in strandpaviljoen Tijn Akersloot aan, een afstand van hemelsbreed ongeveer 5 kilometer. Daar was zij enkele minuten daarvoor, door oplettende voorbijgangers, binnengebracht en door de medewerkers opgevangen. Korte tijd later kon zij met haar zeer ongeruste ouders in goede gezondheid worden herenigd.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email