04 maart 2016

Stemmen staakten bij motie van wantrouwen

Donderdagavond stond een extra raadsvergadering op de agenda. Op verzoek van de VVD, GBZ, PvdA en SZ werd deze gehouden. Gebleken was namelijk dat wethouder Liesbeth Challik tijdens de behandeling in de commissie, en later tijdens de vergadering van de gemeenteraad, de raad niet voldoende en adequaat van belangrijke informatie, over de samenstelling van de versneld te huisvesten groep vluchtelingen met een status, had voorzien.

Deze informatie  kwam nu na een bijeenkomst van beoogde vrijwilligers, anderhalve dag na de raadsvergadering waarin werd besloten om de groep van 40 te huisvesten in het Spalier, naar buiten zonder dat de raad, al dan niet in vertrouwen, geïnformeerd was. De projectleider had de vrijwilligers op de hoogte van de samenstelling gebracht en dus was deze informatie voorhanden.

Niet, niet voldoende en/of niet adequaat informeren van een volksvertegenwoordiging, is in de politieke wereld een doodzonden informeren. De wethouder kreeg van Gert Toonen (PvdA), namens de vier oppositiepartijen, een motie van wantrouwen aan de broek. Omdat Bob de Vries (OPZ) om medisch redenen niet bij de raadsvergadering van donderdag kon zijn, staakten uiteindelijk de stemmen: 8-8. Dat betekent dat de motie van wantrouwen bij de eerstvolgende raadsvergadering, geagendeerd voor 22 maart aanstaande, weer behandeld zal gaan worden. Haar politieke leven hangt aan een zijden draadje.

In de editie van donderdag 10 maart wordt in de Zandvoortse Courant een uitgebreider artikel over deze raadsvergadering gepubliceerd.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email