02 maart 2016

Al zou je het niet zeggen, maar de lente komt er toch echt aan. Van het onderstaande recept krijg je spontaan dat lentegvoel!

Paddenstoelenterrine met kip
Voorgerecht voor 12 personen.

Ingrediënten:
50 ml rode port,
450 g speklapjes,
5 takjes verse tijm,
1 teen knoflook,
300 g kipfilet,
2 el olijfolie,
250 g kastanjechampignons,
18 plakjes katenspek,
50 g pistachenoten (bakje 95 g),
1 ei.

Bereiding:
Snijd de speklapjes in stukjes. Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 min. in de koelkast marineren. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Snijd de kipfilet in repen, meng met de knoflook en de tijm en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de speklapstukjes fijn in de keukenmachine. Meng ze met het ei, de noten, de peper en zout. Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons, 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel. Dek de terrine af met het overhangende katenspek. Bedek de terrine met aluminiumfolie en zet hem in de ovenschaal. Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven. Bak de terrine ca. 55 min. Laat het afkoelen en giet voor het storten het vocht af. Snijd de terrine in plakken.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email