28 februari 2016

​Groot alarm voor kleine brand

Zondagmiddag werden rond 16.30 uur alle hulpdiensten met groot materieel naar de Flemingstraat gedirigeerd. Een brand in het deel van Nieuw Unicum in Nieuw Noord werd namelijk opgeschaald naar ‘Grip 1’, de hoogste alarmfase.

Update:
De brandweer meldde later het volgende op haar website:

"Vandaag omstreeks 16:20 is ploeg centrum uitgerukt voor een brandmelding in Pluspunt Zandvoort. Gezien de complexe situatie die zich voordeed, en er behoefte was aan extra materieel en mankracht werd er al vrij snel opgeschaald naar middelbrand, zodat ook het redvoertuig/ladderwagen en ploeg Noord met de tankautospuit met spoed is uitgerukt naar Pluspunt in de Flemingstraat. Ter plaatse was er veel rookontwikkeling te zien, en werd er direct onderzoek gedaan met de warmtebeeldcamera. Omdat de brandhaard zich in de spouwmuur bevond, is er begonnen met het verwijderen van een deel van de buitenmuur, zodat we bij de brandhaard konden komen en de bluswerkzaamheden konden beginnen. 
De bovengelegen woningen moesten korte tijd worden ontruimt in verband met de rookontwikkeling."

 

Brandweermannen slopen de spouwmuur

Brandweerauto’s uit Haarlem, Badhoevedorp, Beverwijk en Hoofddorp en een vijftal ambulances kwamen naar de plek des onheils. Ze konden gelukkig weer snel terug omdat de brand ten eerste klein was en ten tweede al geblust door de Zandvoortse brandweer. De muur en de isolatie aan de buitenkant waren om nog onbekende redenen in de fik gevlogen. Een deel van de muur en de isolatie werd door de brandweer gesloopt om er zeker van te zijn dat daarvandaan geen gevaar meer kon komen. Gelukkig raakte niemand bij de brand gewond. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. De politie houdt ook rekening met brandstichting en heeft de brand in onderzoek.

 

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email