25 februari 2016

De lekkerste hamburgers maak je zelf

De lekkerste hamburgers maak je nog altijd zelf. Het is geen ingewikkelde klus en als je kiest voor magere of light ingrediënten/producten, is een hamburger ook nog eens een gezond alternatief voor de lekkere trek. Lekker voor in het weekend!De lekkerste hamburger
Voor 6 burgers.

Ingrediënten:
1½ kg vet rundergehakt,
2 rode uien, gesnipperd,
1 grote hand bladpeterselie, fijngehakt,
2 el oestersaus,
2 el tomatenketchup,
1 eidooier,
per persoon 2 plakken tomaat en wat plakjes zoet/zure augurk,
2 middelgrote uien in ringen,
ijsbergsla
per persoon 1 zacht bolletje.

Bereiding:
Meng gehakt, ui en peterselie in een kom. Voeg de oestersaus en ketchup en daarna de dooier toe. Kneed alles goed en maak er zes even grote ballen van. Leg ze zo mogelijk minstens een uur in de koelkast. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Doe er geen olie in. Leg de burgers een paar minuten in de grillpan; de randen moeten kleur gaan krijgen. Keer ze met een platte spaan en doe aan de andere kant hetzelfde. Keer ze opnieuw. Zet onder de grillpan het vuur lager. Laat de burgers 15 min liggen; dan zijn ze door-en-door gaar. Bak ondertussen de uienringen op een matig hoog vuur in olijfolie tot ze ‘glazig’ zijn. Laat ze niet te donker worden of verbranden. Snijd het bolletje doormidden en laat het even in de grillpan bruin worden.

Serveren:
Geef bij de burgers wat je wilt. Bijvoorbeeld een stuk gegrilde bacon en een plak goede cheddar/belegen Goudse kaas (even onder de grill laten smelten). Leg op een met mayonaise besmeerde broodje een mooi blad ijsbergsla, twee plakken tomaat, wat schijfjes augurk. Leg daar de hamburger bovenop met wat van de gebakken ui. Een beetje ketchup als topping en het broodje sluiten met de bovenste helft.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email