19 februari 2016

Tijdelijke proefmaatregelen voor een verbeterde boulevard 

Vooruitlopend op een structurele verbetering van de openbare ruimte van de boulevard worden alvast diverse maatregelen uitgeprobeerd. Afgelopen jaar is een aantal kiosken en een fitcircuit geplaatst; dit jaar wordt het pakket uitgebreid met palmbomen, het aanleggen van extra duin, verfraaiing van de muur van het Dolfirma en worden er weer kiosken geplaatst. 

De maatregelen worden nog voor de zomer uitgevoerd. Bewoners en bezoekers zullen onder andere via facebook worden gevraagd wat ze ervan vinden en die feedback wordt weer gebruikt voor de plannen voor een structurele verbetering van de boulevard.

In mei worden een stuk of 20 palmbomen geplaatst om te kijken of vergroening van de boulevard gewenst is. De bomen worden gehuurd tot en met september. Aan de zeezijde van de boulevard en op de trappen van het Van Fenemaplein wordt extra duin aangebracht. Als dit bevalt blijft het permanent liggen. De muur van het Dolfirama wordt gewit waarna er weersbestendig fotowerk (geprint op aluminium) wordt aangebracht. De afbeeldingen zullen de identiteit van Zandvoort tonen met een blik naar het verleden, het heden en de toekomst.

Kiosken komen terug
De proef met de kiosken bleek vorig jaar een succes. Daarom worden dit jaar opnieuw drie kiosken geplaatst. Omdat de kwaliteit en functionaliteit van de gebouwtjes vorig jaar te wensen overliet is nu gekozen voor kiosken met een hoogwaardiger karakter. Ze bieden meer ruimte en zijn beter weersbestendig. Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email