12 februari 2016

​Politieagenten breken in voor hulp

Woensdag rond 12.00 uur kreeg de politie Kennemerkust de melding dat een vrouw geen gehoor gaf aan de thuiszorg die voor de deur stond. De deur van het huis was aan de binnenkant van de woning afgesloten en kon daarom niet geopend worden.

Omdat de tachtigjarige vrouw dinsdag geopereerd was en het de laatste tijd niet goed met haar ging, hebben de agenten gelijk geprobeerd de voordeur open te breken. Dit was met een breekijzer echter niet mogelijk vanwege de beveiliging. Daarop hebben ze gevraagd of er een zogenaamde ‘deurbonk’ naar de woning kon worden gebracht. Dit ging langer duren en op dat moment kon iedere seconde tellen. Daarom wilden de agenten de deur met grof geweld openbreken.

T
oen de dienders wilden beginnen met openbreken hoorde ze heel zacht de vrouw praten in de woning. Na goed luisteren gaf ze aan dat ze gevallen was. Ze kon door de val niet meer opstaan en dus niet de deur openen. Omdat het openbreken van de deur heel veel schade zou aanrichten en de dame in kwestie blijkbaar niet in levensnood was, hebben de agenten ervoor gekozen om een andere mogelijkheid te zoeken.

Buiten was een elektricien aan het werk met een ladder. Ze hebben de man gevraagd of ze zijn ladder mochten gebruiken om naar de tweede etage te klimmen. Dat was geen probleem. Via de ladder is een van de agenten omhoog geklommen. De balkondeur was echter ook op slot, alleen betrof dit alleen het middelste slot. De deur heeft hij toen opengebroken met het breekijzer. De vrouw zou daar twee uur hebben gelegen en erge pijn hebben. De voordeur werd voor de thuishulp geopend. Later is een ambulance ter plaatste gekomen voor het nakijken van de ongelukkige vrouw. De agenten hebben het slot provisorische weten te repareren zodat de deur weer op slot kon.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email