10 februari 2016

Zwitserse ovenschotel met tomaat en prei

Heeft u toevallig oud brood in de kast liggen. Daar kunt u bijvoorbeeld paneermeel van maken maar ook….onderstaande vegetarische ovenschotel!

Zwitserse ovenschotel met tomaat en prei
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie,
2 uien, in ringen,
1 dikke prei, in ringen,
200 ml slagroom of kookroom,
nootmuskaat,
½ volkoren of bruin vloerbrood, gesneden,
3 trostomaten, in partjes,
200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère en/of Emmentaler),
2 eetlepels basilicum, fijngehakt.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en prei in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Roer de helft van de room erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Halveer de grote sneden brood. Vet een lage ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-preimengsel, partjes tomaat, wat geraspte kaas en basilicum ertussen. Verdeel de rest van de basilicum en geraspte kaas erover en sprenkel tot slot de rest van de slagroom erover. Laat de schotel in de oven in ca. 20-30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren. Serveer met verse aardappelpuree.

Deze snelle ovenschotel is een lekkere manier om oud brood te verwerken. Brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak ten goede.
Het bovenstaande recept wordt u aangeboden door .



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email