03 februari 2016

Sticky toffee pudding

In de categorie ’bak, eet en groei dicht’ deze ongelofelijke sticky toffee pudding. Levensgevaarlijk, zo lekker!!

Ingrediënten:
200 gram dadels,
300 ml water,
60 gram boter,
180 gram suiker,
2 eieren,
180 gram zelfrijzend bakmeel,
2 zakjes vanillesuiker.

Voor de saus:
200 gram donkerbruine basterdsuiker,
8 eetlepels slagroom,
140 gram roomboter,
2 zakjes vanillesuiker,
Extra (maar toch onmisbaar): vanille-ijs.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C. Ontpit de dadels, zet ze op met het water. Laat ze tien minuten op een laag vuur koken. Laat de boter op kamertemperatuur komen en doe ‘m in de keukenmachine. Voeg suiker toe en draai tot een pasta. Voeg eieren, bakmeel en vanillesuiker toe en draai nog even. Er zitten nog stukjes dadel in, maar dat is juist goed. Daarna het beslag maken door zachte boter en suiker te kloppen, eieren, suiker en vanillesuiker toe te voegen en de gehakte dadels erdoor te mixen. Vet de kuiltjes van een muffinvorm in en verdeel het beslag over de muffinvorm. Zet de bakvorm in de oven, bak in 35 minuten tot de cakejes gaar zijn.
Maak de saus: breng basterdsuiker, boter en slagroom met de vanillesuiker aan de kook in een steelpannetje, roer tot het een saus is.

Nu de grote truc: Verwarm de oven voor op 100°C. Haal de cakejes uit de muffinvorm en doe ze in een ovenschaal. Giet de saus over de cakejes, schuif de schaal in de oven en laat tien minuten (langer mag ook) verwarmen. Schep de warme cakes op een bordje, giet de hete saus erover heen. Leg er een bolletje vanille-ijs op en eet snel op. En……kijk uit voor de vingers. U zult ze er bijna bij opeten! Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email