23 januari 2016

​Gezonde traktatie-dag op de Hannie Schaftschool

Dat een gezonde traktatie leuk en lekker is om te maken, hebben alle kinderen van de Hannie Schaftschool donderdag mogen ondervinden. De dag werd mede mogelijk gemaakt door de Zandvoortse vestiging van grootgrutter Albert Heijn.

In het kader van het vignet ‘De Gezonde school’ ligt op de Hannie Schaftschool de nadruk ook op de gezonde traktaties. Om dit te stimuleren heeft in november 2015 de leerlingenraad in elke klas een presentatie gegeven over het feit dat gezond trakteren lekker en leuk is. Alle kinderen mochten met een idee komen voor een gezonde traktatie. Elke klas heeft een winnaar gekozen, maar alle ingeleverde ideeën komen in een boek. Dat krijgt een plaatsje op zowel de website als op een vaste plek in de school.

Afgelopen donderdag mochten de kinderen de winnende traktatie ook daadwerkelijk maken in het handvaardigheid lokaal, dat even omgetoverd was tot ‘kinderen kookcafé’. Hier moesten natuurlijk wel heel veel boodschappen voor gedaan worden, want zo werd er bijvoorbeeld in de ene klas een slak gemaakt van banaan en druiven en in de andere klas een voertuig van komkommer en wortel. Zo werden er nog meer originele ideeën in de ‘keuken’ verwerkt en later lekker opgegeten. Omdat AH gezonde voeding vindt passen binnen hun visie omtrent gezondheid, heeft deze supermarkt het evenement voor een heel groot deel gesponsord.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email