15 januari 2016

Samen naar de 10.000 stappen van Zandvoort

​Ook in het nieuwe jaar zal maandelijks de 10.000 stappen wandeling door en rond Zandvoort plaatsvinden. Deze wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en zijn bedoeld voor iedereen die (meer) wil bewegen. De maandelijkse wandeling wordt begeleid door een vrijwilliger. Iedere laatste zondag van de maand wordt er om 10.00 uur gestart bij cafetaria Anytyme ‘de Oude Halt’ aan de Vondellaan in Zandvoort. De eerste wandeling van dir jaar gaat op zondag 31 januari om 10.00 uur van start.

In Zandvoort heeft men het als wandelaars natuurlijk wel bijzonder getroffen met de mooie duinen en het strand om de badplaats heen. Het wandelen in groepsverband zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe mensen leert kennen maar ook dat de tijd voorbij vliegt. Twijfel niet en doe mee!

Om gezond te leven zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met de wandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om te ontspannen van de dagelijkse hectiek. De wandeling is geschikt voor iedereen! Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De wandelingen zijn een initiatief van en worden begeleid door Sportservice Heemstede-Zandvoort.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email