Zelf naan bakken

01 maart 2018

Zelf naan bakken

Naanbrood: dat zeg je eigenlijk niet. Naan betekent immers brood. Dus naanbrood, dat is een beetje dubbelop, een contaminatie. Zelf naan bakken is niet alleen erg leuk, het is ook nog een lekker!

Lees meer: Zelf naan bakken

Prei-aardappelsoep met pancetta

09 november 2017

Prei-aardappelsoep met pancetta

Het is herfst, dat kan jullie niet ontgaan zijn. Een jaargetijde met z'n eigen groenten en recepten. Het lijkt wel of prei en aardappelen voor elkaar gemaakt zijn; een prachtige combinatie.

Lees meer: Prei-aardappelsoep met pancetta

Vitella tonata burgers

08 september 2017

Vitella tonata burgers

Wie weet komt er nog een Indian Summer. Mocht dat het geval zijn, dan heb ik voor de barbecue een ontzettend lekker recept voor jullie: Vitella tonata burgers. Klik door.

Lees meer: Vitella tonata burgers

Zilte groenten: eten uit zee

31 augustus 2017

Zilte groenten: eten uit zee

Zeeaster, zeekraal, zeewier zijn bijzondere groenten. Ze groeien vlakbij of in de zee en hebben door het zeewater een heerlijke zilte smaak. Dat moet je eens proberen.

Lees meer: Zilte groenten

Pruimenchutney

03 augustus 2017

Pruimenchutney

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney.

Lees meer: Pruimenchutney

Yoghurtijs met blauwe bessen

26 juli 2017

Yoghurtijs met blauwe bessen

Het is tijd voor blauwe bessen, een van de gezondste fruitsoorten die er is. Volop vitamine C, meer dan in citrusfruit. Een lekkere dessert maak je van blauwe bessen: Yoghurtijs met blauwe bessen.

Lees meer: Yoghurtijs met blauwe bessen

Tonijnsalade met wasabi-dressing

29 juni 2017

Tonijnsalade met wasabi-dressing

Een beter excuus voor een uitgebreide lunch kunnen we je niet geven. Ben je al een tijd bezig om wat gewicht kwijt te raken door op je voeding te letten, maar wil het maar niet lukken? Kijk dan hier!

Lees meer: Tonijnsalade wasabi-dressing

Asperges met aardbeien en blauwe bessen

24 juni 2017

Asperges met aardbeien en blauwe bessen

Het is vandaag 24 juni, de sluitingsdatum van het aspergeseizoen. Omdat ze nog wel een paar dagen in de winkels zullen liggen nu eens een dessert met de 'Koningin van de Groenten'.

Lees meer: Dessert met asperges

Aspergebitterballen

16 juni 2017

Aspergebitterballen

Als we voor Vaderdag toch de palingbitterballen maken, kunnen we dat net zo goed met aspergebitterballen doen. Het is een verrassende variant van de oer-Hollandse bitterbal(snack).

Lees meer: Aspergebitterballen

Tiramisu met fruit

15 juni 2017

Tiramisu met fruit

Het ziet er naar uit dat het een mooie, warme periode gaat worden. Wat is er dan leuker dan lekker buiten eten en genieten. Een dessert hoort daar natuurlijk ook bij, maar dan wel een gezond 'toetje'.

Lees meer: Tiramisu met fruit

Palingbitterballen

09 juni 2017

Palingbitterballen

Binnenkort is het Vaderdag en wat is er dan leuker om vader eens lekker te verwennen. Dat zou je kunnen doen met dit speciale recept: Palingbitterballen. Lekker!!

Lees meer: Palingbitterballen

Kipfilet in yoghurtmarinade

31 mei 2017

Kipfilet in yoghurtmarinade

Mensen met diabetes moeten altijd opletten met wat ze eten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn! Specerijen geven een simpel stukje kip een exotisch tintje. Dit recept is speciaal voor diabetici.

Lees meer: Kipfilet in yoghurtmarinade

Bokking, brado, kipper, of gerookte haring?

28 april 2017

Bokking, brado, kipper, of gerookte haring?

Ik kwam deze week een leuk recept tegen, echt een lenterecept. Het is een stamppot van raapsteeltjes, geserveerd met ‘bokking’. Maar, wat is bokking? Hieronder een uitleg met het recept. Uitproberen!

Lees meer: Bokking of gerookte haring

Roedjak

22 april 2017

Roedjak

Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoetzure, pittige dressing bij, van palmsuiker, chilipepers en pinda’s. Dus zoet fruit, met een hartige dressing.

Lees meer: Roedjak

Lamsrack met geroosterde tomaten

12 april 2017

Lamsrack met geroosterde tomaten

Lam is bij uitstek geschikt voor een mooi paasdiner. Volgens kenners is de lamsrack het lekkerste deel van het lam. Wilt u het heel exclusief houden, vraagt u dan uw slager om een rack van Texels lam.

Lees meer: Lamsrack met tomaten

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

29 maart 2017

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

Nog maar eens een bijzonder (voor)gerecht met de Koningin van de Groenten: de asperge. Uiteraard is de dressing uit het recept niet zaligmakend. Andere dressing met bijv. sinaasappelsap, is ook goed.

Lees meer: Aspergecarpaccio

Gekonfijte asperges met aardbeien

22 maart 2017

Gekonfijte asperges met aardbeien

Asperges worden meestal gebruikt in voorgerechten, hoofdgerechten en soepen. Je kunt er echter ook prachtige desserts van maken. Hierbij een recept voor gekonfijte asperges met aardbeien.

Lees meer: Asperges met aardbeien

Asperge gazpacho

17 maart 2017

Asperge gazpacho

Het wordt weer lente dus steken de asperges hun kopjes weer boven de grond. Ze zijn er al, maar dat zijn kasasperges en minder lekker dan die van de volle grond. Vanaf 14 april zijn er weer 'echte'!

Lees meer: Asperge gazpacho

Honing-mosterd kip uit de oven

03 maart 2017

Honing-mosterd kip uit de oven

We gaan maar eens een keertje buiten de landsgrenzen eten met dit gerecht uit de Mediterrane keuken. Bij lekkere malse kipfilet gemarineerd in, en geserveerd met honing-mosterdsaus is alles lekker.

Lees meer: Honing-mosterd kip uit de oven

Ossobuco

22 februari 2017

Ossobuco

Het weer is de komende paar dagen danig van slag. Storm en regen zullen om het hardst vechten wie er de baas in Zandvoort zal zijn. Met dit gerecht kom je weer helemaal bij na de strandwandeling!

Lees meer: Ossobuco

Rode mul met witlofstamppot

03 februari 2017

Rode mul met witlofstamppot

Er schijnt steeds meer rode mul in de Noordzee te zwemmen. Dat kan zo maar te maken hebben met het warmer worden van het zeewater, want een mul zwemt doorgaans in wat minder koud water.

Lees meer: Rode mul met witlofstamppot

Gefrituurde uienringen

26 januari 2017

Ben jij het ook zat om altijd en eeuwig die bitterballen, mini frikandellen en kaasstengels bij de borrel te serveren? Serveer dan eens gefrituurde uienringen. Lekker, simpel en zo klaar!

Lees meer: Gefrituurde uienringen

Choucroute Alsacienne (zuurkool uit de Elzas)

18 januari 2017

Choucroute Alsacienne (zuurkool uit de Elzas)

Het is echt weer voor gerechten die je van binnen lekker warm maken. Onderstand gerecht is er zo een. Het is een authentiek recept uit de Elzas, waar het bereiden van zuurkoolgerechten een kunst is.

Lees meer: Choucroute Alsacienne

Rijstnoedels met tofu en groenten

06 januari 2017

Rijstnoedels met tofu en groenten

Een nieuw jaar en vaak is dat voor mensen het startpunt voor goede voornemens. Dat zou bijvoorbeeld het besluit kunnen zijn om eens (of meerdere keren) per week vegetarisch te gaan eten.

Lees meer: Rijstnoedels met tofu en groenten

Zijn bitterballen uit de oven gezonder?

30 december 2016

Zijn bitterballen uit de oven gezonder?

Oudejaarsavond is net de gelegenheid om iets uit de frituur voor jouw gasten neer te zetten. En dan bedoel ik iets van bitterballen of zo. Wat is er Hollandser dan een bitterbal, zou ik willen vragen.

Lees meer: Bitterballen uit de oven gezonder?

Fonduen op Oudejaarsavond

28 december 2016

Fonduen op Oudejaarsavond

Wat is er leuker dan tijdens Oud & Nieuw met het hele gezin te gaan fonduen. Ik heb een viertal speciale recepten opgezocht, inclusief een voor jonge kinderen.

Lees meer: Fonduen op Oudejaarsavond

Variabel kerstmenu

15 december 2016

Variabel kerstmenu

Dit jaar publiceert de Zandvoortse Courant een kerstmenu waarin zowel vis, vlees als vegetarische liefhebbers hun voordeel kunnen doen. De recepturen zijn voor 4 couverts.

Lees meer: Variabel kerstmenu

Geurige zeewolf met gembersalsa

27 november 2016

Geurige zeewolf met gembersalsa

Vandaag maar eens een keertje vis (omdat het zo gezond en lekker is). Een van de lekkerste vissoorten die ik ken is zeewolf, een onooglijke vis, die heel lekker smaakt. Nu met gembersalsa. Verrassend

Lees meer: Geurige zeewolf met gembersalsa

Italiaanse minirollade met rauwe ham

16 november 2016

Italiaanse minirollade met rauwe ham

Rauwe of gedroogde ham kent bijna iedereen. Rauwe ham is echter geen ‘eenheidsham’, daar bedoel ik mee dat nergens dezelfde rauwe ham wordt gemaakt. Beroemde hammen komen uit Parma en Spanje.

Lees meer: Minirollade met rauwe ham

Kip met citroen, sumak en pittige yoghurt

27 oktober 2016

Kip met citroen, sumak en pittige yoghurt

Dat kip veelzijdig is, is wel bekend. Hierbij een gerecht met een aangenaam zuurtje uit het gebied rond de Middellandse Zee. De ‘sumak’ is een fruitig, zurig besje met een diep rode kleur.

Lees meer: Kip, citroen, sumak en yoghurt

Zandvoortse Courant

Nieuwsblad van Zandvoort en Bentveld

De naam Zandvoortse Courant bestaat al sinds 1881 en heeft evenveel uitgevers als naamvariaties gekend. Sinds februari 2005 is de huidige Zandvoortse Courant hét lokale informatiemedium dat wekelijks bij de Zandvoorters op de deurmat valt. Iedere donderdag wordt de krant huis aan huis in Zandvoort en Bentveld bezorgd.

De lezers worden elke week geïnformeerd over de gebeurtenissen en de achtergronden in de gemeente Zandvoort. Het nieuws is dan ook hyperlokaal, gericht op onze mooie badplaats. Naast het wekelijkse nieuws is er ruim aandacht voor achtergrondverhalen en lokale evenementen. De Zandvoortse Courant vervult daarmee een maatschappelijke, sociale rol in het verbinden van dorpsgenoten. De plaatselijke politiek wordt op de voet gevolgd, net als de verrichtingen bij de lokale sportverenigingen. 

De Zandvoorters zijn behoorlijk begaan met het reilen en zeilen van de economische gang van zaken in 'hun dorp'. De kurk waar deze op drijft, het toerisme, staat dan ook hoog in het vaandel van de Zandvoortse Courant. Een groot deel van de Zandvoortse beroepsbevolking is werkzaam in de toeristenindustrie. Jaarlijks wordt een toeristische StrandCourant verspreid langs de Zandvoortse strandpaviljoens en andere toeristenlocaties.