Zomermarkt Boulevard Zandvoort

22 juli 2017

Zomermarkt Boulevard Zandvoort

Vanaf 22 juli is er iedere zaterdag in de maanden juli en augustus een gezellige zomermarkt op boulevard de Favauge te Zandvoort. Kom gezellig langs bij de leukste markt aan zee!

Lees meer: Zomermarkt Boulevard Zandvoort

British Festival groot succes

10 juli 2017

British Festival groot succes

Afgelopen weekend vond de eerste editie van het British Festival plaats in Zandvoort. Drie dagen lang konden bezoekers en bewoners genieten van het beste dat Groot-Brittannië te bieden heeft.

Lees meer: Fantastisch weekend

Zandvoort goes British

07 juli 2017

Keep Calm & Visit Britain in Zandvoort!

Vanaf vandaag beleven we Zandvoort drie dagen lang in Britse sferen tijdens het British Festival: in a great British tradition. Waan je een weekend lang in Groot-Brittannië aan de Nederlandse kust.

Lees meer: British Festival

Pride at the Beach

28 juni 2017

Zandvoort kleurt drie dagen Roze

De wereldberoemde Pride Amsterdam maakt dit jaar een uitstapje naar ‘Amsterdam Beach’. Van maandag 31 juli tot en met 2 augustus viert Zandvoort de diversiteit met een spetterend programma.

Lees meer: Pride at the Beach

Voorbereidingen British Festival

28 juni 2017

Voorbereidingen British Festival

'In a great British tradition!' Vanwege het British Festival (7-9 juli) neemt een team van etaleursopleiding Nimeto zes Zandvoortse etalages onder handen om ze in Britse meesterwerken te veranderen.

Lees meer: Etalages als kunstwerken

Mooi uitzicht vanuit het reuzenrad

22 juni 2017

Mooi uitzicht vanuit het reuzenrad

Bewegende beelden vanuit het reuzenrad op het Badhuisplein.

Lees meer: Mooi uitzicht vanuit het reuzenrad

Prachtig uitzicht vanuit reuzenrad

22 juni 2017

Prachtig uitzicht vanuit reuzenrad

Op het Badhuisplein draait sinds woensdag het reuzenrad Sky Wheel. Vanuit het 40 meter hoge rad heb je een prachtig uitzicht over heel Zandvoort en ver daarbuiten.

Lees meer: Prachtig uitzicht

Ladychef terug in Zandvoort

21 juni 2017

Ladychef terug in Zandvoort

Marjolein Scholder, voorheen bekend van restaurant Ladychef, kookt weer in Zandvoort. Ze kwam in contact met Bart Schuitenmaker van brasserie Zin en toen was het snel gebeurd.

Lees meer: Terug in Zandvoort

Bernie's Beach Club geopend

21 juni 2017

Bernie's Beach Club geopend

Ter gelegenheid van de opening van Bernie’s Beach Club, hebben de media woensdag kennis mogen maken met de nieuwe Bernie’s Beach Club en Bernie’s Bar & Kitchen op de boxengalerij van Circuit Zandvoort

Lees meer: Bernie's Beach Club geopend

Leeds College of Music Band op het Raadhuisplein

01 juni 2017

Leeds College of Music Band op het Raadhuisplein

De Leeds College of Music Band gaf donderdagmiddag een gratis concert op het Raadhuisplein in Zandvoort: Minnie the Moocher uit de film The Blues Brothers werd gespeeld. Genieten met een hoofdletter!

Lees meer: Gratis concert op Raadhuisplein

Marjorie Barnes excelleerde in De Krocht

08 mei 2017

Video-impressie van Jazz in De Krocht

Afgelopen zondag vond het laatste concert van het seizoen 2016-2017 van stichting Jazz in Zandvoort plaats in theater De Krocht. Hierbij een korte video-impressie.

Lees meer: Marjorie Barnes

Kijkje achter de schermen van Center Parcs

05 mei 2017

Kijkje achter de schermen van jarig Center Parcs

Center Parcs viert in mei haar vijftigste verjaardag. Center Parcs Park Zandvoort organiseert daarom op zondag 14 mei een open dag voor iedereen die benieuwd is naar wat er achter de schermen gebeurt.

Lees meer: Open dag op 14 mei

Opening buiten-yoga seizoen 2017

01 mei 2017

Opening buiten-yoga seizoen 2017

Op het strand van Zandvoort wordt op 7 mei bij strandtent Azzurro het buiten-yoga seizoen officieel ingeluid. In een speciaal programma krijgen alle facetten van yoga een eigen zandpodium.

Lees meer: Opening buiten-yoga seizoen 2017

Het college komt naar u toe deze zomer

01 mei 2017

Het college komt naar u toe deze zomer

Het college komt naar u toe deze zomer. Om tekst en uitleg te geven over de ambtelijke fusie met Haarlem. Komende zondag, 7 mei, is de eerste gelegenheid: op de jaarmarkt.

Lees meer: College op de jaarmarkt

Programma Koningsdag

26 april 2017

Morgen is het Koningsdag

Morgen is het Koningsdag. In Zandvoort staat een herkenbaar maar gevarieerd programma op het menu. Nu maar duimen dat de weergoden ons niet al te veel in de steek zullen laten.

Lees meer: Programma Koningsdag

Boulevard krijgt dit seizoen weer palmbomen

21 april 2017

Dit seizoen weer palmbomen

De proef met de palmbomen op de Boulevard de Favauge wordt dit jaar voortgezet. Bij de officiële start van de proef in 2016 zijn diverse maatregelen uitgeprobeerd. De palmbomen waren er één van.

Lees meer: Weer palmbomen op boulevard

Bureau HALT in Jeugdhonk

18 april 2017

Bureau HALT in Jeugdhonk

Vorige week heeft Simon van bureau HALT voorlichting gegeven aan de Zandvoortse jeugd met als onderwerp: overlast en groepsdruk. 17 jongeren luisterden aandachtig naar zijn verhaal.

Lees meer: Overlast en groepsdruk

Addy Ottho wint rookwedstrijd

15 april 2017

Addy Ottho wint rookwedstrijd

De rookwedstrijd van de Zeevisvereniging Zandvoort bij strandclub 12 Aan Zee, is gewonnen door Addy Ottho. Zijn bij de jury ingeleverde makreel werd geprezen: kleur en smaak waren voortreffelijk.

Lees meer: Addy Ottho wint wedstrijd

Komend weekend Paasraces op Circuit Zandvoort

12 april 2017

Paasraces op Circuit Zandvoort

Stoere GT’s, snelle toerwagens en zelfs 1.000 pk sterke racetrucks zullen zaterdag en zondag over het nieuwe asfalt van Circuit Zandvoort razen. Want dan worden de traditionele Paasraces verreden.

Lees meer: Circuit Zandvoort

British Festival: Pop Up weekend nieuwe stijl

11 april 2017

Pop Up weekend nieuwe stijl!

Van 7 tot 9 juli vindt het -British Festival: in a great British tradition- plaats in Zandvoort. Dit is het eerste evenement dat volgens de nieuw ontwikkelde Pop Up-methode wordt georganiseerd.

Lees meer: British Festival

Stationsplein klaar voor ontvangst

23 maart 2017

Stationsplein klaar voor ontvangst sportievelingen

Het is altijd afwachten of aannemers hun werk voor een zekere datum klaarhebben. Het is belangrijk dat het Stationsplein op tijd klaar is voor de gasten van de Circuit Run. Zo te zien gaat dat lukken.

Lees meer: Stationsplein op tijd klaar

Zomertijd gaat weer in

22 maart 2017

Zomertijd gaat weer in

In de nacht van zaterdag op zondag aanstaande gaat in Nederland de zomertijd weer in. De klok gaat van 02.00 uur vooruit naar 03.00 uur. ’s Avonds is het dan een uur langer licht.

Lees meer: Zomertijd gaat weer in

Kinderen weten wat carnaval is

27 februari 2017

Kinderen weten wat carnaval is

De Zandvoortse jeugd weet wat carnaval is. Het Kindercarnaval in theater De Krocht was ook dit jaar weer reuze gezellig. Bijgevoegd filmpje toont aan dat ze veel plezier hadden.

Lees meer: Kindercarnaval

Kids Adventure Week officieel geopend

18 februari 2017

Kids Adventure Week officieel geopend

De Kids Adventure Week (KAW) is zaterdagochtend door de Kinderburgemeester Desi Schouten officieel geopend. Samen met locoburgemeester Gerard Kuipers knipte zij een lint door bij de VVV Zandvoort.

Lees meer: Kids Adventure Week geopend

Desi Schouten is de nieuwe Kinderburgemeester

14 februari 2017

Kinderburgemeester van Zandvoort

VVV Zandvoort heeft voor de Kids Adventure Week, die tijdens de voorjaarsvakantie plaatsvindt, een nieuwe Kinderburgemeester aangesteld. Het is de 12-jarige Desi Schouten uit Zandvoort.

Lees meer: Kids Adventure Week

Zondag 26 februari Kindercarnaval

09 februari 2017

Zondag 26 februari Kindercarnaval

In de advertentie over het komende Kindercarnaval, is een fout opgetreden. In de advertentie op pagina 8 staat dat het op zondag 7 februari is. Fout! Zondag 26 februari is de juiste datum!

Lees meer: 26 februari Kindercarnaval

Pop Up Zandvoort presenteert British Festival

07 februari 2017

Pop Up Zandvoort gaat 2.0 fase in

VVV Zandvoort en de gemeente vormen Pop Up-team Zandvoort. Het team is de mindset achter de vernieuwde manier van promoten. Dat komt als eerste tot uiting met het British Festival, 8 en 9 juli 2017.

Lees meer: British Festival

Verras je Valentijn in de krant

01 februari 2017

Verras je Valentijn in de krant

Hoe romantisch ben jij? Verras je Valentijn met een gratis bericht in de Zandvoortse Courant van 9 februari en wie weet heb jij op 14 februari een date met je geliefde!

Lees meer: Plaats een gratis bericht

Fans willen CPZ op de F1-kalender

01 februari 2017

Fans willen CPZ op de F1-kalender

Als de Formule 1-kalender kan worden uitgebreid, staat Circuit Park Zandvoort bovenaan het verlanglijstje van Formule 1-fans. Dat blijkt uit een poll van de Britse betaalzender Skysports.

Lees meer: CPZ op de F1-kalender

'Ode aan Zandvoort' gedoopt

31 januari 2017

'Ode aan Zandvoort' gedoopt

Maandagavond is tijdens een bijeenkomst in Club Nautique het eerste exemplaar van glossy Ode aan Zandvoort, door burgemeester Niek Meijer aan Bob Mantel, de nieuwste inwoner van Zandvoort uitgereikt.

Lees meer: 'Ode aan Zandvoort' gedoopt

Zandvoortse Courant

Nieuwsblad van Zandvoort en Bentveld

De naam Zandvoortse Courant bestaat al sinds 1881 en heeft evenveel uitgevers als naamvariaties gekend. Sinds februari 2005 is de huidige Zandvoortse Courant hét lokale informatiemedium dat wekelijks bij de Zandvoorters op de deurmat valt. Iedere donderdag wordt de krant huis aan huis in Zandvoort en Bentveld bezorgd.

De lezers worden elke week geïnformeerd over de gebeurtenissen en de achtergronden in de gemeente Zandvoort. Het nieuws is dan ook hyperlokaal, gericht op onze mooie badplaats. Naast het wekelijkse nieuws is er ruim aandacht voor achtergrondverhalen en lokale evenementen. De Zandvoortse Courant vervult daarmee een maatschappelijke, sociale rol in het verbinden van dorpsgenoten. De plaatselijke politiek wordt op de voet gevolgd, net als de verrichtingen bij de lokale sportverenigingen. 

De Zandvoorters zijn behoorlijk begaan met het reilen en zeilen van de economische gang van zaken in 'hun dorp'. De kurk waar deze op drijft, het toerisme, staat dan ook hoog in het vaandel van de Zandvoortse Courant. Een groot deel van de Zandvoortse beroepsbevolking is werkzaam in de toeristenindustrie. Jaarlijks wordt een toeristische StrandCourant verspreid langs de Zandvoortse strandpaviljoens en andere toeristenlocaties.